...fordi ordet fanger

Om ordhuset

Mit navn er Mona Østerlund, jeg er uddannet journalist og har de seneste mange år været selvstændig som freelancejournalist. Jeg bruger de journalistiske værktøjer i alt, hvad jeg laver. Det handler om at fange læserens opmærksomhed, formidle til målgruppen og selvfølgelig at kunne bruge sproget spændstigt og rigtigt.

Formidling til målgruppenjournalist og kommunikationsrådgiver Mona Østerlund

Uanset, hvilken opgave jeg som freelancejournalist kaster mig over, har jeg skarpt fokus på at formidle bedst muligt til målgruppen, hvad enten det handler om journalistik eller kommunikation. Det kan være en pressemeddelelse for et firma, et informationshæfte for en uddannelsesinstitution, en artikel i et personaleblad eller noget helt andet.

Mit speciale som freelancejournalist er formidling på skrift, og uanset, om det er den korte, skarpt skårne tekst til en pjece eller den store, udfoldede fortælling i en hel bog, er det lige vigtigt, at sproget er godt og præcist – og at budskabet er klart.

Vild med dansk

Jeg har været freelancejournalist siden 2001. Før da har jeg både arbejdet som skrivende journalist og som redigerende på en avis – derfor har jeg et falkeblik for sproglige fejl og stavefejl, så jeg læser også korrektur på andres tekster. Jeg er kort sagt vild med at beskæftige mig med det danske sprog på alle måder.

Bred erfaring som freelancejournalist

Med 25 års erfaring i mit fag har jeg en solid erfaring at trække på og ved, hvad der virker – og hvad der ikke gør. Ikke mindst som freelancejournalist får jeg lov til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver. Så længe det handler om at formidle og sætte sig ind i et stof og finde ud af, hvordan en konkret målgruppe får mest muligt ud af mine tekster, kan jeg arbejde engageret med stort set alle emner.

Jeg skriver et hav af portrætartikler; arbejder med temaer for fagblade og magasiner, laver tekster til informationsfoldere; redigerer årsskrifter og er såkaldt ghostwriter – det vil sige, at jeg gennemskriver en tekst, som en anden har skrevet og gør stoffet levende, enkelt og forståeligt.

Blandt mine kunder gennem årene er: JydskeVestkysten, Sikkerhedsstyrelsen, Sydbank, Skole og Forældre, Danske Seniorer, Dansk Musikskolesammenslutning – Damusa, Kolding Kommune, FOA, Danske Fysioterapeuter, DR, Horsens Kommune – og mange andre, som bruger freelancejournalister til at løse opgaver.