...fordi ordet fanger

Fortæl din livshistorie

Livshistorier og erindringer er guld værd for børn og børnebørn.Vil du gerne have, at dine nærmeste kender din livshistorie? Det er en rigtig god idé. For at forstå vores nutid og fremtid, skal vi også forstå fortiden, og i øjeblikket er interessen for historien stor – også den helt nære historie, der handler om vores egen slægt.

Kendte menneskers biografier sælger godt, for vi fascineres af at lære et andet menneske at kende på den måde, men selv om du ikke er hverken rig eller berømt, kan dine erindringer og livshistorie have stor værdi for din familie og måske også for andre i din nærhed.

Det kan være svært at komme i gang med at skrive om sig selv, for hvor skal man begynde? Hvor du blev født, er sikkert ikke det mest interessante.

Gode råd om livshistorier og erindringer

  1. Tænk igennem, hvem der skal læse din historie, for det har betydning for, hvad og hvordan du skal skrive.
  2. Find en vigtig begivenhed i dit liv og begynd med at skrive om den: Hvad skete der? Hvad oplevede du? Osv. Det er en god måde at komme i gang på. Måske er det ikke der, din historie begynder, men det kan du altid redigere til sidst.
  3. Fortæl gerne om hverdagsting også: Hvad fik I at spise derhjemme, da du var barn? Hvad lavede I om aftenen og om søndagen?et godt råd er at se på billeder når du skal huske erindringer til din livshistorie
  4. Find fotos frem fra dit liv. De kan for alvor sætte gang i erindringer, når du ser dig selv og andre på billeder: Påklædning, indretning, haver osv.
  5. Detaljer er godt, når de giver liv til din historie, men undlad detaljer og mellemregninger, der ikke er relevante.

Professionel hjælp til at skrive erindringer og livshistorie

Hvis du ikke er glad for selv at skrive eller ikke kan, og vil du gerne have din livshistorie fortalt levende og interessant, kan du få professionel hjælp hos Ordhuset.

Det er selvfølgelig ikke gratis. Prisen afhænger helt af, hvor lang tid, vi skal bruge, og om du bare vil have en kort fortælling om dit liv, eller vi skal lave en fuldt udfoldet livshistorie med billeder og udklip og måske samlet i en pæn bog, du kan forære til familie og andre interesserede.

Kontakt Ordhuset for at høre mere.